Landskabsarkitekt Birgitte Fink logo
Forside> Projekter> Institutioner> Plejecenter Baeshøjgård - Vig

Plejecenter Baeshøjgård - Vig

BYGHERRE  OK-fonden
KONTAKTPERSON   Gunver Vestergaard, forstander
PROJEKTTYPE  Nyt have- og parkeringsanlæg samt rekrea-
tivt område med forsinkelsesbassin 
OPGAVEFORM  1. præmie konkurrence
GENNEMFØRT  2004 - 2009
ENTREPRISE   3.5
RÅDGIVERYDELSE   Skitsering, projektering, fagtilsyn
SAMARBEJDSPARTNERE   Arkitektfirma MW

Baeshøjgaard er et plejecenter beliggende i Vig, Odsherreds Kommune.
Plejecentret består af 48 plejeboliger, 24 ældreboliger og centerfaciliteter i
form af køkken, møde- og samlingslokaler samt lokaler til fysisk aktivitet.
Tegnestuen har været med i hele udviklingen af projektet og har udarbejdet
lokalplan, bebyggelsesplan og en samlet landskabsplan for området,
hvor der bl.a. indgår et forsinkelsesbassin med et permanent vandspejl,
udkigsbro og mange spændende plantevækster. Udover at Baeshøjgaard
ligger tæt forbundet med et dynamiske landskab er der arbejdet med intime
haverum, hvor der indgår dyrknings- og sansehaver med stor vægt
på et varierende og oplevelses rigt plantevalg. Der indgår desuden et sammenhængede
stianlæg, der forbinder de forskellige haverum, opholds- og
udsigtspladser.


Institutioner